Back to overview

5 April 2022

Alphatron Marine is weer aanwezig op Maritime Industry

Press releases

De binnenvaart afdeling van Alphatron Marine is blij weer aanwezig te zijn op haar bekende stek tijdens de Maritime Industry beurs (stand L-103). Met een in het oog springende stand, zoals Alphatron Marine zich ook presenteert op andere (inter)nationale beurzen, tonen wij onze complete lijn aan navigatie- en communicatieapparatuur voor de Europese binnenvaart. Het verkoop- en serviceteam zal u graag van informatie voorzien over onze producten en service die wij bieden. Peter van Veen, Ben van der Zaken en Astrid Bakker ontvangen u dan ook graag op onze stand.

Na het succes van zijn voorgangers is de nieuwe JMR-611 rivierradar een nog groter succes te noemen. Goede eigenschappen van de JMA-610 zijn gebleven, verbeteringen en innovaties zijn doorgevoerd met uiteindelijk een schitterend product voor de binnenvaart. De meest in het oog springende functie is de revolutionaire sea-state functie van deze radar. In combinatie met het zeer betrouwbare JLR-21 GPS-kompas is de radar in staat om op een hele slimme manier hinderlijke golfslag te beperken en kleine objecten, zoals boeien, toch duidelijk te laten zien. Voor gebruikers op open water een zeer welkome oplossing voor een probleem wat al jaren bestaat; de boeien verdwenen in de golfslag. Uiteraard geeft de radar in normale omstandigheden een prachtig beeld op rivieren en kanalen.

Op de beurs zal ook de nieuwe AlphaRiverPilot MFS worden gedemonstreerd. Na jaren van trouwe dienst is dit de opvolger van de huidige AlphaPilot MF. De bediening van deze nieuwe piloot is veel inventiever door gebruik te maken van een klein touchscreen scherm op het bediendeel. Maar ook onder de motorkap is de piloot geheel vernieuwd waardoor deze veel meer mogelijkheden biedt dan de huidige rivierpiloot. Zo is ook het afstellen van de piloot veel eenvoudiger gemaakt.

Uiteraard wordt ook de AlphaRiverTrackPilot getoond tijdens deze beurs, deze voldoet voor 100% aan de eisen die gesteld worden aan stuurautomaten en kan daarmee als een volwaardig navigatie-instrument worden ingezet. De TrackPilot vormt een centrale rol in de verdere autonomie van de binnenvaart. Zo is het nu ook mogelijk om de TrackPilot te koppelen met de AIS waarbij de gebruiker wordt gewaarschuwd als er een ander schip op de door jou gebruikte tracklijn aan het varen is. Een andere optie is het gebruik van intelligentie tracks. Doordat er ondertussen een enorme database is opgebouwd met tracks van schepen die met de TrackPilot varen, bieden we nu een service aan met de beste tracklijnen voor gebruikers van de TrackPilot.

Nog een innovatie betreft de lancering van een eigen kaartsysteem. Achter de schermen is er veel tijd vrijgemaakt om een systeem te ontwikkelen waarbij de schipper een Inland ECDIS systeem heeft waarbij de enorme hoeveelheid aan niet gebruikte knoppen en andere toeters en bellen niet meer worden getoond. Door de koppeling met de AlphaRiverTrackPilot is het ook een stuk overzichtelijker om te zien waar de tracklijn zich op de kaart bevindt.

Dit is slechts een kleine greep uit onze producten die we op onze stand zullen tonen. Voor demonstraties, of gewoon even gezellig een bakkie, nodigen wij u van harte uit op onze stand waar ons team met professionals voor u klaar staat.

Stand: L-103
Maritime Industry beurs: 17 - 19 mei 2022
Plaats: Gorinchem

Cookie preferences
SettingsI agree