개요로 돌아 가기

16 September 2021

Boek ‘Luuk Vroombout, Het DNA van Alphatron Marine’ is meer dan de successtory achter het bedrijf

회사 업데이트

Een ongevaarlijke vorm van ‘bootulisme’ is de vrij zeldzame aandoening waaraan Luuk Vroombout lijdt. Wat dat precies inhoudt, is beschreven in het rijk geïllustreerde boek dat deze week is verschenen: ‘Luuk Vroombout, het DNA van Alphatron Marine’. Het is geen biografie of wollig historisch overzicht, maar een innemende verzameling verhalen over een selfmade man die zijn hart en eigen inzichten volgde. Over meer dan 30 jaar noeste arbeid in de maritieme wereld. Schrijfster Nathalie Lans slaagde erin een boek te maken dat meer is dan de successtory achter het bedrijf. Het gaat over gepassioneerd ondernemerschap, over de Rotterdamse haven, maritiem erfgoed, globale vraagstukken en last but not least over ‘het zout in de aderen.’ Een aanrader voor bootjesmensen en ondernemers.

Maassluizer Luuk Vroombout schopte het van engineer tot CEO van een wereldspeler op de markt van de maritieme elektronica. Zijn bedrijf Alphatron Marine zag in september 1991 het levenslicht. Officieel dan, want al veel eerder was de oprichter wereldberoemd in de Rotterdamse haven vanwege zijn innovatieve en servicegerichte aanpak. De afgelopen decennia gaf hij samen met Dick Slingerland, zijn helaas veel te vroeg overleden compagnon die naast Alphatron Marine ook andere Alphatron bedrijven mede oprichtte, op onconventionele wijze handen en voeten aan het bedrijf op de markt van de maritieme elektronica. Hoe het bedrijf uitgroeide tot een wereldspeler met 450 medewerkers en hoofdkantoren in Rotterdam, Tokyo, Singapore en Houston, is nu dus opgetekend in een rijk geïllustreerde uitgave van 176 pagina’s. Een tijdperk samengevat in coördinaten waarbij de breedtegraad, lengtegraad en dieptegraad zijn ingegeven door werknemers, opdrachtgevers en (privé)relaties.

Captains of industry

Nathalie Lans die niet alleen schrijfster is, maar met haar communicatiebureau FreeLans al drie decennia werkzaam is in de maritieme industrie, kroop in de huid van Luuk Vroombout die per 1 juni jl. wat afstand heeft genomen van de dagelijkse taken als CEO en nu als commissaris, adviseur en medeoprichter aan het bedrijf verbonden is. “Anders dan bij een biografie, heb ik niet Luuk zelf, maar heel belangrijke personen in zijn leven geïnterviewd. Captains of industry zoals Gerrit van der Burg (KRVE), Kommer Damen (Damen Shipyards), Robert Reitsma (Scylla) en Ton Kooren (Kotug) deelden hun verhalen. Maar ook zijn vrouw, dochter, broer, grote  klanten als Stena Line en De Haas, Rotterdamse coryfeeën als Jos van der Vegt en personeelsleden van het eerste uur vertelden gepassioneerd over hun avonturen met Luuk.” De Maassluisse roots en liefde voor historische (sleep)boten spelen eveneens een belangrijke rol in het boek. Zo vertelt onder andere burgemeester Edo Haan over het engste wat hij ooit in zijn leven heeft gedaan dankzij deze kleurrijke Maassluizer...


Hierbij een link om online door het boek te bladeren: 

https://issuu.com/freelans/docs/luuk_vroombout_het_dna_van_alphatron_marine\

 

Fotobijschrift:

Luuk Vroombout samen met zijn opvolger Reiji Miwa en schrijfster Nathalie Lans

Contact:

Alphatron Marine
Marketing department
Schaardijk 23
3063 NH Rotterdam
The Netherlands
T +31 10 453 4000
 marketing@alphatronmarine.com
www.alphatronmarine.com

Cookie preferences
SettingsI agree