Submit service request
Sorry, this vacancy is only available in Nederlands.

Inside Sales Representative

Rotterdam, NL

Alphatron Marine is importeur, leverancier, installateur en serviceverlener van hoogwaardige navigatie- en communicatieapparatuur aan boord van schepen. Als klantgerichte sales medewerker zorg je dat alle offerte-aanvragen, verzoeken om informatiemateriaal e.d. van onze klanten zo zorgvuldig mogelijk worden opgevolgd en ben je een ware spin in het web tussen de klant, de (key)accountmanagers, onze inkoopafdeling en je technische collega’s. Een heel veelzijdige baan op ons internationale hoofdkantoor in Rotterdam met volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

Inside Sales Representative

Rotterdam, 40 uur per week

Je werkdag begint gewoonlijk met het checken van de algemene mailbox van de afdeling, die continu volstroomt met offerte-aanvragen, informatie-aanvragen en diverse andere vragen van de klant. Je bekijkt welke vragen je zelf kunt oppakken en waar je hulp van collega’s bij nodig hebt. Bij technische vragen schakel je bijvoorbeeld intern met je technische collega’s. Je maakt offertes, adviseert klanten, verwerkt bestellingen en volgt deze op. In deze rol vorm je samen met (key)accountmanagers een salesteam. Klanttevredenheid staat bij jou hoog in het vaandel! Daarnaast beheer je het systeem waarin het verkoopproces wordt bijgehouden, zodat (o.a.) duidelijk is wanneer een bestelling wordt geleverd en wanneer deze kan worden gefactureerd. Je rapporteert aan de Teamleader Inside Sales.

Concreet zijn je werkzaamheden:

 • het opvolgen van klantverzoeken (meestal via e-mail, maar soms ook telefonisch);
 • het opstellen van offertes en verwerken en monitoren van bestellingen in ons ERP-systeem;
 • het ondersteunen van collega’s bij hun werkzaamheden;
 • het fungeren als back-up voor de Inside Sales Representatives uit de andere teams, waardoor je ook af en toe voor andere klanten werkt.

Oplossingsgerichte aanpakker

Als Inside Sales Representative ben je iemand die van aanpakken weet. Je houdt ervan om met klanten mee te denken en brengt jouw ideeën in wanneer nodig. Je bent assertief, denkt oplossingsgericht en houdt je hoofd koel in stressvolle momenten. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat een klant opeens met spoed een bepaald product van merk X nodig heeft, terwijl dat dit merk toevallig net niet op voorraad is. Lukt het dan toch nog om dit product snel ergens vandaag te halen of kunnen we tijdelijk een tweedehands product leveren en dit later vervangen? Je probeert dan het bijna onmogelijke mogelijk te maken en met een oplossing te komen waar onze klant blij van wordt, maar waarbij ook het bedrijfsbelang niet wordt vergeten. Verder vragen we van je:

 • een HBO werk- en denkniveau en bij voorkeur een commerciële opleiding;
 • enige ervaring in techniek is wenselijk, maar affiniteit met techniek is een vereiste;
 • ervaring met werken met MS Office en ERP-systemen, ervaring met Navision is mooi meegenomen;
 • een leergierige instelling en de bereidheid interne cursussen te volgen;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel de Nederlandse als de Engelse taal.

Verkoopbaan met volop mogelijkheden aan de Nieuwe Maas

Als Inside Sales Representative krijg je van ons veel ruimte en vrijheid om je rol zelf in te vullen. Aangezien je met name voor één klant werkt, leer je deze klant ook echt goed kennen en ben je nauw betrokken bij wat er bij deze klant speelt. Daarbij kom je te werken in een heel gezellig salesteam binnen een hele platte organisatie met korte lijnen. Afhankelijk van je ambities zijn er volop mogelijkheden je verder te ontwikkelen in je rol en de organisatie. Verder bieden we je:

 • een brutosalaris van € 2.200,- tot  € 3.460,- per maand. Inschaling is afhankelijk van leeftijd, ervaring en opleiding;
 • minimaal 25 vakantiedagen;
 • reiskostenvergoeding (ons kantoor is goed bereikbaar met het OV, maar er is ook voldoende parkeergelegenheid);
 • uitgebreide lunchmogelijkheden in onze kantine met prachtig uitzicht over de Nieuwe Maas;
 • leuke, door onze personeelsvereniging georganiseerde, activiteiten met collega’s, waaraan je kunt deelnemen.

Enthousiast geworden over deze veelzijdige baan?

Zie jij deze salesfunctie binnen ons bedrijf wel zitten, solliciteer dan meteen via de sollicitatiebutton. Heb je nog vragen over de baan of over het sollicitatieproces, neem dan contact op met de afdeling Human Resources, tel. 010-4534000.

Over Alphatron Marine

Alphatron Marine is een gerenommeerde leverancier van geïntegreerde brugoplossingen, vertegenwoordiger van de belangrijkste merken in de industrie en producent van unieke aanvullende producten op het Japan Radio Company Ltd (JRC) portfolio. Diverse expertisecentra in Tokyo, Singapore, Houston en Rotterdam ondersteunen Alphatron Marine; een synergie die zorgt voor kwaliteit en innovatie voor eigenaren, operators en scheepswerven. De toekomst van de oceaan-, offshore- en riviernavigatie wordt hierdoor volledig geherdefinieerd.

Back to overviewApply now