Submit service request
Sorry, this vacancy is only available in Dutch.

Inside Sales Representative – PMR

Rotterdam, NL

Alphatron Marine is importeur, leverancier, installateur en serviceverlener van navigatie- en communicatieapparatuur voor de scheepvaart. Met ons hoofdkantoor in Rotterdam en verschillende kantoren verspreid over Europa, Noord Amerika, Curaçao, Korea en Singapore proberen we altijd dicht bij onze klanten te staan.

Voor ons kantoor in Rotterdam zijn wij op zoek naar een enthousiaste:

Inside Sales Representative – PMR
Kantoor Rotterdam, fulltime

Wat ga je doen?

Als klantgerichte Inside Sales Representative zorg je dat alle offerte-aanvragen, verzoeken om informatiemateriaal e.d. van onze klanten zo zorgvuldig mogelijk worden opgevolgd en ben je de verbinding tussen de klant, het salesteam, onze inkoopafdeling en je technische collega’s. Eenvoudige offerte-aanvragen handel je zelf af. Je beheert het systeem waarin het verkoopproces wordt bijgehouden, zodat (o.a.) duidelijk is wanneer een bestelling wordt geleverd en wanneer deze kan worden gefactureerd. De nadruk van jouw werkzaamheden ligt bij de salestak PMR (Private Mobile Radio). Bij PMR houdt men zich bezig met de verkoop van communicatieoplossingen. Denk hierbij aan portofonie en mobiele telefoons. Je functie in dit team is breder dan alleen verkoop en omvat ook een deel projectbegeleiding en -coördinatie nadat de opdracht is ontvangen. Daarnaast ondersteun je Salesteam Deepsea met hun dagelijkse taken.

Tot jouw belangrijkste verantwoordelijkheden behoren:

 • het opvolgen van klantverzoeken (meestal via e-mail, maar soms ook telefonisch);
 • het opstellen van offertes en verwerken en monitoren van bestellingen in het ERP-systeem;
 • het ondersteunen van collega’s bij hun werkzaamheden;
 • het begeleiden van projecten;
 • het fungeren als back-up voor de Inside Sales Representatives uit de andere teams, waardoor je ook af en toe voor andere klanten werkt.

Wie ben jij?

Als Inside Sales Representative ben je iemand die van aanpakken weet, goed georganiseerd is en snel leert. Je houdt ervan om met klanten mee te denken en brengt jouw ideeën in wanneer nodig. Je bent assertief, denkt oplossingsgericht en houdt je hoofd koel in stressvolle momenten. Je probeert dan het bijna onmogelijke mogelijk te maken en met een oplossing te komen waar de klant blij van wordt, maar waarbij ook het bedrijfsbelang niet wordt vergeten.
Voor deze functie vragen we van jou:

 • een MBO werk- en denkniveau, bij voorkeur een commerciële opleiding;
 • enige ervaring in techniek is wenselijk, affiniteit met techniek is wel belangrijk;
 • zelfstandigheid;
 • ervaring met werken met MS Office en ERP-systemen, ervaring met Navision is mooi meegenomen;
 • een leergierige instelling en de bereidheid interne cursussen te volgen;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel de Nederlandse als de Engelse taal.

Mocht je (nog) niet aan alle punten voldoen, maar wil je wel graag leren? Ook dan komen we graag in contact met je. Alles wat je nog niet weet kunnen we je altijd leren!
Je krijgt de ruimte om jezelf verder te ontwikkelen in de functie en in de organisatie.

Wat krijg je hiervoor terug?

 • Een salaris dat past bij jouw verantwoordelijkheden;
 • Een leuke en dynamische organisatie met korte lijnen;
 • Minimaal 25 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband);
 • Extra verlofdagen als je niet ziek wordt en de mogelijkheid tot aankoop extra verlofdagen;
 • Goede pensioenregeling met een lage eigen bijdrage; 
 • Reiskostenvergoeding (ons kantoor is goed bereikbaar met het OV, maar er is ook voldoende parkeergelegenheid); 
 • Toegang tot online trainingen in verband met jouw eigen ontwikkeling; Dagelijks lekkere lunch; 
 • Regelmatig leuke uitjes.

Geïnteresseerd?

Stuur dan jouw sollicitatie via onderstaande button! Heb je vragen? Dan kan je altijd contact opnemen met de afdeling Human Resources via het telefoonnummer 010-4534000 of via het emailadres HR@alphatronmarine.com.

Even voorstellen

wij zijn Alphatron Marine De ontwikkelingen in de maritieme wereld gaan snel. Heel snel. Maar wij gelukkig ook. Wij zijn er om bedrijven te helpen met innovatieve oplossingen die beter aansluiten op de technologie en mogelijkheden van vandaag de dag. Wij creëren oplossingen waar de markt om vraagt en die schepen nodig hebben. Wij zijn Alphatron Marine. Een gerenommeerde leverancier van geïntegreerde brugoplossingen, vertegenwoordiger van de belangrijkste merken in de industrie en producent van unieke aanvullende producten op het Japan Radio Company Ltd (JRC) portfolio. Alphatron Marine is een werkgever die gelijke kansen biedt. Wij zijn er sterk van overtuigd dat het in dienst hebben van een divers personeelsbestand centraal staat in ons succes. We nemen wervingsbeslissingen op basis van je ervaring en vaardigheden. We waarderen je passie om te ontdekken, bedenken, vereenvoudigen en bouwen.

Wij werven graag zelf en werken niet samen met werving- en selectiebureaus.

Back to overviewApply now
Cookie preferences
SettingsI agree