Submit service request
Sorry, this vacancy is only available in Nederlands.

Finance Administrator

Rotterdam, NL

Op ons hoofdkantoor in Rotterdam wordt de financiële administratie voor de Nederlandse tak van de organisatie verwerkt. Deze en alle andere locaties met een eigen administratie worden geconsolideerd in Rotterdam voor rapportering aan het moederbedrijf en ten behoeve van het Management Rapportage.

Voor de afdeling Finance Nederland zijn wij in verband met de professionalisering van onze financiële afdeling op zoek naar een proactieve en enthousiaste

Finance Administrator (fulltime)
Proactieve financial met een helikopterview op financiële processen

Wat wordt er van je verwacht?

In de functie van Finance Administrator werk je nauw samen met 8 collega’s van onder andere Accounts Payable en Credit Control binnen de Finance afdeling van Alphatron Marine B.V.
Je bewaakt de output van deze afdelingen, waarbij een groot gedeelte wordt gevoed door systeem-journaalposten, maar zeker ook door bank- en memoriaalboekingen. Met de aangeboden diverse sub-administraties voer je de controle op het volledige grootboek uit, waarbij je een overzicht verschaft in de waardes en afloop van tussenrekeningen in de balans.

In deze dynamische functie heb je geregeld afstemming met onze afdelingen inkoop-, verkoop- en de logistieke afdelingen. Soms moet je brandjes blussen.  Je houdt ervan om structurele verbeteringen en vereenvoudiging om een optimale AO/IC bewerkstellingen in het strakke schema van deadlines.

Zodoende ben je met je collega’s en de Financial Manager als leidinggevende, verantwoordelijk voor een administratie die door een ringetje te halen is. Als kroon op het werk lever je tijdige Managementrapportage aan en maandelijks Balans- en Resultaatgegevens aan voor  het consolidatieteam dat rapportages van alle divisies samenvoegt.

Je bent daarom zowel administratief als analytisch onderlegd en komt met verbetervoorstellen voor processen en procedures rondom de uitkomsten van crediteuren-, debiteuren- , project- en grootboekadministratie. Je krijgt er energie van om taken te overzien, uitvoering van je collega’s te vereenvoudigen en hanteert daarbij een doortastende en resultaatgerichte aanpak.

Hoe ziet jouw dag eruit?

’s Ochtends kom je naar ons mooie kantoor aan de Nieuwe Maas. Je drinkt een kop koffie met je collega’s, neemt je e-mail door en zet de prioriteiten weer even op een rij. Dan ga je aan de slag.
Je analyseert dagelijks de output van de transacties uit het ERP-systeem die je vergelijkt met de verwachtingen en het budget.
Je hebt een interne procedure gezien bij de projectadministratie die naar jouw mening voor verbetering vatbaar is. Je werkt jouw idee verder uit en bespreekt het met het team. De voor- en nadelen worden afgewogen. Het lukt jou om je collega’s te enthousiasmeren en je gaat de aanpassing in het proces in gang zetten. Je verbetert de efficiency en daarmee maak je het leven van je collega’s een stuk gemakkelijker.
Iedere maand hebben we een strakke deadline voor het opstellen van de Managementrapportage die je aan het consolidatieteam aanlevert. Het lukt je steeds weer om op tijd te zijn.


Proactieve en analytische professional?

 • Diploma MBO-4 in administratieve richting
 • 3 jaar werkervaring binnen een financiële administratie, bij voorkeur in een internationale omgeving met logistieke processen
 • Ervaring met een ERP systeem (bij voorkeur Navision)
 • Je bent bedreven in het gebruik van rapportagetools en een kei in Excel
 • Inzicht in interne financiële processen en de daaraan gerelateerde procedures
 • Je beweegt gemakkelijk binnen een team en collega’s van diverse disciplines om te onderzoeken en structureel te stroomlijnen
 • Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • Communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk
 • Analytisch
 • Proactief en planmatig
 • Stressbestendig en goed in het stellen van prioriteiten

Financiële baan met volop mogelijkheden aan de Nieuwe Maas

Als Finance Administrator krijg je van ons veel ruimte en vrijheid om je rol zelf in te vullen. Je rapporteert aan de Manager Finance. Hij stelt het jouw ideeën en initiatieven zeer op prijs. Daarbij kom je te werken in een heel gezellig financeteam binnen een hele platte organisatie met korte lijnen. Afhankelijk van je ambities zijn er volop mogelijkheden je verder te ontwikkelen in je rol en de organisatie. Verder bieden we je:

 • een brutosalaris van € 2.000,- tot  € 2.930,- per maand. Inschaling is afhankelijk van leeftijd, ervaring en opleiding;
 • minimaal 25 vakantiedagen;
 • reiskostenvergoeding (ons kantoor is goed bereikbaar met het OV, maar er is ook voldoende parkeergelegenheid);
 • pensioenregeling;
 • uitgebreide lunchmogelijkheden in onze kantine met prachtig uitzicht over de Nieuwe Maas;
 • leuke, door onze personeelsvereniging georganiseerde, activiteiten met collega’s, waaraan je kunt deelnemen.

Enthousiast geworden over deze veelzijdige baan?

Zie jij deze financiële functie binnen ons bedrijf wel zitten, solliciteer dan meteen via de sollicitatiebutton. Heb je nog vragen over de baan of over het sollicitatieproces, neem dan contact op met de afdeling Human Resources, tel. 010-4534000.
Over Alphatron Marine

Alphatron Marine is een gerenommeerde leverancier van geïntegreerde brugoplossingen, vertegenwoordiger van de belangrijkste merken in de industrie en producent van unieke aanvullende producten op het Japan Radio Company Ltd (JRC) portfolio. Diverse expertisecentra in Tokyo, Singapore, Houston en Rotterdam ondersteunen Alphatron Marine; een synergie die zorgt voor kwaliteit en innovatie voor eigenaren, operators en scheepswerven. De toekomst van de oceaan-, offshore- en riviernavigatie wordt hierdoor volledig geherdefinieerd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Back to overviewApply now