Serviceanfrage abschicken
Entschuldigung, diese Stelle ist nur auf Holländisch verfügbar.

Service Coordinator - Inland shipping planner

Rotterdam, NL

Binnen een internationale werkomgeving coördineer je service- en onderhoudswerkzaamheden op onze apparatuur. Zie jij uitdaging deze werkzaamheden wereldwijd in te plannen? Zet dan bij ons de stap aan boord.  

Alphatron Marine is importeur, leverancier, installateur en serviceverlener van hoogwaardige navigatie- en communicatieapparatuur aan boord van schepen. De afdeling Service Coördinatie zorgt ervoor dat service en onderhoud op onze apparatuur op de schepen van onze klanten perfect geregeld worden. Als Service Coördinator ben je het eerste aanspreekpunt voor onze klanten en ontzorg je onze klanten wereldwijd met de uitvoering van reparatie, installatie en het onderhouden van onze apparatuur aan boord van hun schepen. Een baan vol dynamiek en veel verantwoordelijkheid op ons hoofdkantoor in Rotterdam.

Service Coordinator – Binnenvaart planner

Rotterdam, 32-40 uur per week

Als Service Coordinator ben je van begin tot eind betrokken bij service- en onderhoudsprojecten. Je schakelt continu met onze klanten (Super Intendents, Captains , scheepswerven en rederijen), en service partners en bent daarbij het eerste aanspreekpunt voor onze klanten. Als er een service/onderhoudsaanvraag is binnengekomen, schat je samen met de afdeling technical support zo goed mogelijk in wat er nodig is om de klus te klaren en maak je de offerte op. Welke Service Engineer of service partner heb je nodig, is deze beschikbaar en/of gecertificeerd, moeten er onderdelen worden besteld of liggen deze op voorraad, moet je rekening houden met houdbaarheid van producten aan boord, etc? Na afronding van de werkzaamheden ontvang je een rapportage van de Service Engineer en zorg je dat alle eventuele vervolgacties worden opgevolgd. De gemaakte kosten boek je op het project, waarna je het dossier overdraagt aan de facturatieafdeling.

Concreet zijn je werkzaamheden:

 • aannemen van serviceverzoeken;
 • inplannen en aansturen van Service Engineers en service partners;
 • Innemen en coördineren van reparaties aan onderdelen;
 • overleggen met verschillende partijen en afdelingen;
 • administratieve registratie in ons ERP systeem ter voorbereiding en na afronding van de klus;
 • samen met de andere Service Coördinatoren optimaliseren van kwaliteit en klanttevredenheid.

Vindingrijke planner die zorgt dat het altijd goed komt

Natuurlijk zorg je ervoor dat alle service- en onderhoudswerkzaamheden goed geregeld zijn. Toch kan het voorkomen dat je te maken krijgt met onverwachte tegenvallers. Het schip heeft veel vertraging of gaat juist eerder weg of een onderdeel dat je besteld had wordt later geleverd dan verwacht. Situaties die vragen om stressbestendigheid, flexibiliteit en vindingrijkheid. Op dit soort momenten ben jij in staat helder na te denken over hoe je dit zo efficiënt mogelijk kunt oplossen. Je hebt contact met nationale en internationale partijen, misschien krijg je te maken met cultuurverschillen. Je houdt in deze baan veel ballen tegelijkertijd in de lucht, het is dan ook belangrijk dat je planmatig en gestructureerd werkt. Vanzelfsprekend heb je in deze rol een klantgerichte instelling, maar tegelijkertijd vergeet je nooit onze eigen bedrijfsbelangen en bewaak je de marges. Verder vragen we van je:

 • een HBO-opleiding en/of een aantal jaren relevante werkervaring in de branche;
 • enige technische kennis en/of affiniteit met techniek is wenselijk;
 • goede beheersing van MS Office-programma’s;
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, kennis van een de Duitse taal is een pre.

Veelzijdige baan aan de Nieuwe Maas

Als je bij ons als Service Coordinator aan de slag gaat, betekent dit dat je kiest voor een baan in een internationale werkomgeving met veel dynamiek waarbij geen enkele dag het zelfde is. We zijn een hele platte organisatie met korte lijnen, waar we allemaal gaan voor het beste resultaat en iedereen bereid is elkaar te helpen. Afhankelijk van je ambities zijn er mogelijkheden je verder te ontwikkelen in je rol en de organisatie. Verder bieden we je:

 • Arbeidsvoorwaarden die passen bij je verantwoordelijkheden;
 • Een tijdelijke functie van 7 maanden;
 • minimaal 25 vakantiedagen op jaarbasis;
 • reiskostenvergoeding (ons kantoor is goed bereikbaar met het OV, maar er is ook voldoende parkeergelegenheid);
 • goede lunchmogelijkheden;
 • deelname aan leuke activiteiten die met collega’s worden georganiseerd

Zin om bij ons als Service Coordinator aan de slag te gaan?

Ben je enthousiast geworden over deze veelzijdige baan op ons kantoor in Rotterdam, solliciteer dan meteen via de sollicitatiebutton. Heb je nog vragen over de baan of over het sollicitatieproces, neem dan contact op met de afdeling Human Resources, tel. 010-4534000.

Over Alphatron Marine

Alphatron Marine is een gerenommeerde leverancier van geïntegreerde brugoplossingen, vertegenwoordiger van de belangrijkste merken in de industrie en producent van unieke aanvullende producten op het Japan Radio Company Ltd (JRC) portfolio. Diverse expertisecentra in Tokyo, Singapore, Houston en Rotterdam ondersteunen Alphatron Marine; een synergie die zorgt voor kwaliteit en innovatie voor eigenaren, operators en scheepswerven. De toekomst van de oceaan-, offshore- en riviernavigatie wordt hierdoor volledig geherdefinieerd.

Zurück zur ÜbersichtJetzt bewerben
Cookie-Benutzereinstellungen
EinstellungenZustimmen