Serviceanfrage abschicken
Entschuldigung, diese Stelle ist nur auf Holländisch verfügbar.

Project Manager Retrofit

Rotterdam, NL

Wij hebben een uitdagende vacature voor een


Project Manager Retrofit
Rotterdam, 40 uur per week, m/v

Wat verwachten we van jou?
Jouw focus in deze functie ligt op het technisch adviseren, coördineren en (laten) uitvoeren van retrofit projecten op de schepen van onze klanten. Je klanten bevinden zich in de sectoren zeevaart, binnenvaart, visserij en ook de grotere jachten.
De Sales Manager heeft een aanvraag ontvangen van een klant met betrekking tot modernisering van een of meerder systemen aan boord. Het gaat om navigatie- en/of communicatiesystemen. Je geeft technisch advies aan de Sales Manager zodat hij een goede offerte kan uitbrengen. Je vraagt zoveel mogelijk informatie uit bij de klant. Je houdt bij je advisering, als het nodig is, ook rekening met de wet- en regelgeving, die per land verschillend kan zijn.
De offerte wordt opdracht en dan ga jij er verder mee aan de slag. Je bekijkt – al dan niet aan boord – wat er gedaan moet worden en bepaalt jouw aanpak van het project. Je bent daarmee al vroeg in het proces van de aanbieding betrokken en zorgt voor de uiteindelijke oplevering, inclusief een tevreden klant.

Tijdens het hele proces heb je contact met je klant, service coördinatie, logistiek en de engineer om de uitvoering van het project vlot en soepel te laten verlopen.
Je stuurt de werkzaamheden aan, monitort het proces en bewaakt de planning en het budget.

Je concrete werkzaamheden zijn:

 • Technisch advies geven aan je Sales-collega bij een aanvraag over de retrofit en de mogelijke aanpak;
 • Coördinatie van de uitvoering van het project van A tot Z;
 • Het aansturen en monitoren van de werkzaamheden en bewaking van de planning en het budget;
 • Overleg met klanten en overige betrokkenen;
 • Administratieve afhandeling inclusief verzending van rapportages en arbeid- en materiaalregistratie;

Project Manager die stevig in de schoenen staat
Als Project Manager heb je een baan met veel hectiek en heb je te maken met veel verschillende partijen. Dat maakt de baan aantrekkelijk, want elke dag is anders, maar je moet ook tegen een stootje kunnen. Je bent met meerdere projecten tegelijkertijd bezig, dat betekent dat vaak verschillende zaken op hetzelfde moment om aandacht vragen. Het is dan ook belangrijk dat je stressbestendig en flexibel bent. Je bent klantgericht en staat stevig in je schoenen. Het is essentieel dat je een achtergrond hebt in elektrotechniek. Als je nog geen ervaring hebt met maritieme techniek dan is dat geen probleem. Intern word je goed begeleid en leren we je de kneepjes van het vak. Verder vragen van je:

 • Een afgeronde MBO- of HBO-opleiding in een elektrotechnische richting;
 • Ervaring met project management;
 • Kennis van het installatie- en commissioning proces;
 • Kennis van algemene scheepsinstallaties en wet- en regelgeving is mooi meegenomen (maar dit kun je ook bij ons in de praktijk opdoen);
 • ERP kennis, bij voorkeur Navision;
 • Creativiteit bij het bedenken van de beste oplossingen;
 • uitstekende communicatie vaardigheden in zowel de Nederlandse als de Engelse taal;
 • rijbewijs B (soms bezoek je de klant of het schip).
 • VOL VCA diploma (of bereid om dit te behalen)

Fijne werksfeer binnen professioneel team
Bij Alphatron Marine werk je binnen een hele platte organisatie met korte lijnen. We zijn altijd bereid elkaar te helpen en er heerst een hele prettige werksfeer. Samen werken we hard om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn en voor het succes van ons bedrijf. Afhankelijk van je ambities zijn er mogelijkheden je verder te ontwikkelen in je rol en de organisatie. Verder bieden we je:

 • arbeidsvoorwaarden die passen bij je verantwoordelijkheden;
 • minimaal 25 vakantiedagen;
 • bedrijfsauto die ook privé gebruikt mag worden (onder fiscale voorwaarden);
 • extra verlofopbouw wanneer je niet ziek wordt;
 • lekkere lunch.

Enthousiast geworden over deze veelzijdige baan?
Heb jij zin in deze baan en voldoe je aan de (meeste) eisen? Solliciteer dan meteen via de sollicitatiebutton. Heb je nog vragen over de baan of over het sollicitatieproces, neem dan contact op met de afdeling Human Resources, tel. 010-4534000.

Even voorstellen: wij zijn Alphatron Marine
De ontwikkelingen in de maritieme wereld gaan snel. Heel snel. Maar wij gelukkig ook. Wij zijn er om bedrijven te helpen met innovatieve oplossingen die beter aansluiten op de technologie en mogelijkheden van vandaag de dag. Wij creëren oplossingen waar de markt om vraagt en die schepen nodig hebben. Wij zijn Alphatron Marine. Een gerenommeerde leverancier van geïntegreerde brugoplossingen, vertegenwoordiger van de belangrijkste merken in de industrie en producent van unieke aanvullende producten. De toekomst van de oceaan-, offshore- en riviernavigatie wordt hierdoor volledig geherdefinieerd.
Alphatron Marine is een werkgever die gelijke kansen biedt. Wij zijn er sterk van overtuigd dat het in dienst hebben van een divers personeelsbestand centraal staat in ons succes. We nemen wervingsbeslissingen op basis van je ervaring en vaardigheden. We waarderen je passie om te ontdekken, bedenken, vereenvoudigen en bouwen.

Zurück zur ÜbersichtJetzt bewerben
Cookie-Benutzereinstellungen
EinstellungenZustimmen